Stari trg ob Kolpi 7, 8342 Stari trg ob Kolpitel: 07 30 55 102 / mob: 030 602 888 / E pošta: o-staritrg.nm@guest.arnes.si
 

“Ne meči petard. Bodi zvezda!”

Tudi letos nas je v prazničnem decembru obiskal policist PP Črnomelj gospod Tihomir Simčič. Pogovarjali smo se o varni uporabi pirotehnike. Gospod policist nam je pripovedoval o nesrečah in hudih poškodbah, ki so posledice nepravilne uporabe pirotehničnih sredstev. Posebej nas je opozoril, da je pirotehnika lahko nevarna ne samo za ljudi, ampak tudi za živali in da lahko napravi tudi veliko materialne škode. Pogovarjali smo se še o tem, kje se pirotehnike sploh ne sme uporabljati, na primer tam, kjer je skupina ljudi, v bližini bolnišnic, šol, domov za starejše itd. Gospod Simčič je še poudaril, da otroci ne smemo uporabljati pirotehnike brez nadzora staršev oziroma odraslih oseb. Povedal pa je še, da ne bomo v življenju ničesar zamudili, če ne bomo metali petard in spuščali raket.

Predno smo se poslovili, smo si zaželeli lepe in predvsem varne božične in novoletne praznike, gospod policist pa nam je izročil še plakat, ki smo ga pritrdili na oglasno desko. S plakata nam naš smučarski skakalec Peter Prevc sporoča: “Ne s pokom, raje s skokom do zvezd! Ne meči petard. Bodi zvezda!”

Marija Volf