Stari trg ob Kolpi 7, 8342 Stari trg ob Kolpitel: 07 30 55 102 / mob: 030 602 888 / E pošta: o-staritrg.nm@guest.arnes.si
 

Šolsko tekmovanje iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje

12. decembra je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje. Letos so učenci literarno ustvarjali na temo Čud(ež)ne besede.

Na naši šoli so se tekmovanja udeležile petošolki Ajda Mihelić in Patricija Šlajmer ter devetošolke Lucija Konda, Živa Mihelić in Nika Rauh. Na tekmovanje sta jih pripravljali učiteljici mentorici Urška Simonič in Marija Volf. Petošolki sta prebirali knjigo Petra Svetine Kako zorijo ježevci, devetošolke pa Alico v čudežni deželi Lewisa Carrolla.

Pri pisanju razlagalnega spisa je bila najbolj uspešna učenka 9. razreda Lucija Konda, ki je osvojila bronasto Cankarjevo priznanje in se uvrstila na področno tekmovanje. To bo potekalo 24. januarja na Srednji elektro šoli in tehniški gimnaziji v Novem mestu.

Vsem sodelujočim učenkam se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje na tekmovanju, dobitnici bronastega priznanja pa čestitamo in ji želimo čim boljši dosežek tudi na področnem tekmovanju.

 

Marija Volf, predsednica šolske tekmovalne komisije