Po nekajletnem premoru smo se ponovno priključili najmnožičnejši športno-rekreativni prireditvi na Slovenskem – gibanju in druženju treh generacij. Dejavnost smo v okviru športnega dneva izvedli v soboto, 19. maja.

V OŠ Stari trg ob Kolpi smo se zbrali ob osmi uri. Pri malici za otroke ter pecivu in jutranji kavici za odrasle se nam je pridružila in nas pozdravila županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič. Nato sta nam Boris Grabrijan in Tončka Janković iz Javnega zavoda Krajinski park Kolpa predstavila projekt E-bike. Kako se je voziti z električnim kolesom, pa smo z velikim zanimanjem poskusili tako otroci kot tudi starši. In vsi smo bili navdušeni.

Potem smo se razdelili v dve skupini in krenili na pot. Starejši šolarji s starši in učitelji spremljevalci so odšli proti Prelesju in nadaljevali s pohodom skozi Dol v Predgrad. Učenci prvega triletja in vrtčevski in drugi predšolski otroci s starši ter vzgojiteljicami in učiteljicami pa so prehodili pot iz Starega trga mimo starotrških njiv in travnikov do Pake in Predgrada. Vsi pohodniki smo uživali v prelepi pomladni pokrajini tega dela Poljanske doline ob Kolpi. Na travnatem igrišču pri kulturnem domu v Predgradu so se starejši učenci in nekateri starši in učitelji pomerili v nogometu, nekateri otroci pa so poiskali skrite kotičke v zavetju mogočne lipe ob igrišču. Za vse udeležence pohoda sta sledila še okusno kosilo in sladoled.

Nadvse prijetno druženje smo zaključili malo po dvanajsti uri. Veseli smo bili, da smo se dogodka udeležili v tako lepem številu. Še posebej nas je radostilo, da je bilo med nami veliko družin, zlasti predšolskih in mlajših osnovnošolskih otrok, in tudi nekaj babic in dedkov. Vtise udeležencev dogodka bi lahko povzeli z besedico super.

 

                                                                                              Marija Volf, besedilo

                                                                                              Tihomir Fabina, fotografije

Vtisi udeležencev.

[wzslider]