Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS z donatorji je tudi letos obdarilo vse prvošolce v Sloveniji in slovenske otroke zunaj naših meja s posebno darilno izdajo slikanice. Tako so ob začetku nove sezone branja za bralno značko na Bevkov dan in dan zlatih knjig 17. septembra prejeli slikanico pesnice in pisateljice Anje Štefan ter slikarke Marjance Jemec Božič Kotiček na koncu sveta.

Ob tej priložnosti so tudi naši prvošolci obiskali šolsko knjižnico in se seznanili s podarjeno knjigo. Skupaj smo prebrali naslovno zgodbo in pravljico o zvončku. Otroci so povedali, kaj bi si zaželeli, če bi tudi sami lahko pocingljali s čarobnim zvončkom. “Da bi bila za zmeraj z mamico, očijem in bratcem.” in “Da bi mi mamica in ati vsak dan brala pravljice.” Tako sta razmišljala dva med njimi.

Otroci so veselo odnesli slikanico domov in obljubili, da bodo s starši prebrali še ostale zgodbe v njej.

Beremo skupaj je sporočilo in namen 1. Nacionalnega meseca skupnega branja, ki poteka od dneva pismenosti 8. septembra do zaključka tedna otroka 8. oktobra. K skupnemu branju smo povabljeni vsi: otroci, mladostniki, starši, stari starši, vzgojitelji, učitelji …

 

Marija Volf, knjižničarka