Stari trg ob Kolpi 7, 8342 Stari trg ob Kolpitel: 07 30 55 102 / mob: 030 602 888 / E pošta: o-staritrg.nm@guest.arnes.si
 

Obiskali smo Knjižnico Črnomelj

Vseslovenski projekt Rastem s knjigo poteka že 13. leto. Tudi letos je bila naša gostiteljica Knjižnica Črnomelj. Učenci 3. triletja smo jo obiskali v ponedeljek, 5. novembra.

Knjižničarka Jožica Žunič nam je predstavila osrednjo občinsko splošno knjižnico, njen pomen in delovanje. Pripovedovala nam je tudi o knjigi Avtobus ob treh in njeni avtorici Nataši Konc Lorenzutti, nato pa nam je predvajala še kratek predstavitveni video. Ta izvirna mladinska pripoved o iskrenem najstniškem prijateljstvu in dramatičnih življenjskih preizkušnjah je bila letos izbrana za darilno knjigo vsem slovenskim sedmošolcem. Tako sta jo prejela v dar tudi naša učenca Lidija in Alen. Pred odhodom v šolo smo se še sprehodili po oddelku za odrasle in mladino ter se seznanili s postavitvijo knjižničnega gradiva.

Knjigo Avtobus ob treh bomo lahko brali za domače branje in bralno značko, uvrščena pa je tudi na seznam knjig za tekmovanje iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje.

 

Marija Volf, knjižničarka