Stari trg ob Kolpi 7, 8342 Stari trg ob Kolpi / tel: 07 30 55 102 / mob: 030 602 888 / E pošta: o-staritrg.nm@guest.arnes.si
 

Sodelovanje v akciji Zelena mandala za biotsko raznovrstnost Slovenije

Učenci 3. razreda – Giorgio, Pika, Luka, Eva, Maruša, Jana in David, smo se odločili, da bomo sodelovali v akciji Turistične zveze Slovenije in ustvarili zeleno mandalo. Akcija poteka od 20. maja 2021, ko obeležujemo Svetovni dan čebel, do 22. maja 2021, ko ob Svetovnem dnevu biotske raznovrstnosti praznujemo Zeleni dan slovenskega turizma.  Ob koncu akcije bodo na TZS iz vseh prispelih fotografij ustvarili Vseslovensko turistično mandalo.

Mandalo smo lahko ustvarili iz naravnih materialov, ki smo jih našli v gozdu (gozdna mandala), na travniku (travniška mandala), v morju (morska mandala), lahko pa tudi iz avtentičnih jedi našega kraja (kulinarična mandala). Končna odločitev je bila prepuščena naši domišljiji!

Odločili smo se, da bomo ustvarili gozdni mandali in eno ob reki Kolpi. Tu sta nam na pomoč priskočila še Maruša in Vitan iz vrtca Stari trg ob Kolpi. Na žalost nam je reka Kolpa poplavila mandalo, zato je Maruša naredila še eno, ki je tudi zelo lepa.

Imeli smo se čudovito ob ustvarjanju mandal.

Mentorica Ingrid Mihelič

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost