Stari trg ob Kolpi 7, 8342 Stari trg ob Kolpitel: 07 30 55 102 / mob: 030 602 888 / E pošta: o-staritrg.nm@guest.arnes.si
 

ZIMSKI ŠPORTNI DAN NA DALJAVO: OSTALI SMO DOMA

Zjutraj, 26. 3. 2020, nas je zunaj pričakala čudovita snežna idila, ki je bila ravno pravšnja za izvedbo našega zimskega športnega dne. Učenci tako niso sledili rednemu pouku na daljavo, ampak so uživali v snežnih radostih. Gibali so se na snegu in svežem zraku ter tako izkoristili naravne danosti, ki niso trajale dolgo. Sneg je namreč že naslednji dan skopnel. Učitelji so pripravili predloge za dejavnosti, katere so učenci, sami ali skupaj s starši, izvedli. Med tem pa so jim seveda dovolili delati tudi tisto kar so sami želeli. Pomembno je bilo, da so bili zunaj in se nadihali svežega zraka. Pri tem so morali upoštevati pravila, da dejavnosti športnega dne izvedejo samo v ožjem družinskem krogu.

Zanimive  ideje, s katerimi so si popestrili ta dan dejavnosti so bile:
· Kdo bo prvi – tekmovanje s sankami po ravnini;
· Kdo jih ulovi več – lovljenje kep v narobe obrnjeno kapo loviti;
· Roparji in detektivi – sledenje stopinjam, ki jih je v snegu pustil ropar;
· Graditev igluja;
· Pihanje milnih mehurčkov;
· Delanje sneženega moža;
· Snežni pikado;
· Ustvarjanje likovne umetnine na snegu;
· Snežna fotografija – družinski odtis v snegu.
Učenci in učitelji so tako letos zimski športni dan preživeli drugače. Bilo je nadvse zanimivo in veselo, o čemer pričajo fotografije, ki so jih otroci in starši poslali razrednikom.

Utrinke iz športnega dne si lahko ogledate v galeriji.