Stari trg ob Kolpi 7, 8342 Stari trg ob Kolpitel: 07 30 55 102 / mob: 030 602 888 / E pošta: o-staritrg.nm@guest.arnes.si
 

Naravoslovni dan v gozdu

»Spet prišla je k nam jesen, v barve vsa odeta, listje pada že z dreves, zima se obeta.«

V četrtek, 11. 10. 2018, smo se skupini Balončki in Barvice odpravili na naravoslovni dan v gozd. V nahrbtnik smo spakirali sadno malico, obuli škornje, se toplo oblekli in polni pričakovanj odkorakali proti gozdu. Že med samim sprehodom do gozda smo opazovali jesenske barve, poslušali ptičje petje in šteli ptičje hiške, ki so bile postavljene na drevesih.

V gozdu smo opazovali in spoznali razlike med drevesi, njihove plodove in lastnosti. Otroci so preko igre izpolnjevali različne naloge, ki smo jih strokovne delavke povezovale s področjem matematike v povezavi z ostalimi področji kurikuluma; nabiranje listov, plodov, vejic, utrjevanje barv in štetje do 5. Zapeli smo tudi pesmico »Živali jeseni« in oponašali gibanje le teh. Preden smo se odpravili nazaj v vrtec, nam je na svežem zraku teknila tudi sadna malica. V igralnico smo prinesli polne košarice jesenskih dragocenosti in si tako pričarali jesen tudi v vrtcu. Imeli smo se lepo in poučno.

 

[wzslider]