Stari trg ob Kolpi 7, 8342 Stari trg ob Kolpitel: 07 30 55 102 / mob: 030 602 888 / E pošta: o-staritrg.nm@guest.arnes.si
 

Spletna oddaja v živo za starše: Vzgoja za internet

Rešitve vseh spletnih zagat na enem mestu!
Spletna oddaja v živo za starše: Vzgoja za internet

Kdaj: 5. februar ob 18.00
Kje: https://safe.si/safesi-videi/pogovor-za-starse-vzgoja-za-internet

Spletnega nasilja med otroki in najstniki je veliko. Najboljša preventiva je vzgoja otrok v smeri, da nasilja ne izvajajo in se znajo pred njim zaščititi. Na Safe.si smo se odločili, da na dan varne rabe interneta, ki bo v torek 5. februarja staršem priskočimo na pomoč z informativno spletno oddajo v živo z naslovom Vzgoja za internet.

V njej se bo naša sodelavka Maja Vreča z dr. Albertom Mrgoletom, psihologom, sociologom, družinskim terapevtom, Imago partnerskim terapevtom in pravnim strokovnjakom dr. Benjaminom Lesjakom pogovarjala o temah, ki so za starše zanimive in pomembne. V pogovoru se bodo dotaknili primernega časa, da se otroci srečajo s sodobno tehnologijo, varovanja zasebnosti, pomanjkanja empatije pri otrocih in najstnikih, objavljanja posnetkov na družabnih omrežjih, zaščitniški vlogi staršev in problematiki spletnega nasilja.

Oddaja se bo začela ob 18:00 in se zaključila ob 18:50. Vabimo vas, da se nam pridružite v živo preko https://safe.si/safesi-videi/pogovor-za-starse-vzgoja-za-internet ali pa si posnetek kasneje ogledate našem spletnem mestu Safe.si. Med oddajo bomo tudi sprejemali vprašanja staršev preko Twitterja in na izbrana ob koncu tudi odgovorili.

 

Več informacij o dogodku
Naročite svoj izvod plakata “Vzgoja za internet: Vodič za starše”

Starši, vabimo vas, da naročite svoj izvod plakata Vzgoja za internet, ki služi kot vodič za starše z nasveti o varni in odgovorni rabi interneta in mobilnih naprav.

Plakat in druga Safe.si gradiva lahko brezplačno naročite na povezavi spodaj.
Naročite svoj izvod plakata in druga Safe.si gradiva
Aplikacija za mlade: Lepa misel

Namen spletne aplikacije Lepa misel (lepamisel.safe.si) je spodbuditi najstnike k razmisleku o tem, kako ustvarjati prijaznejši internet za vse. Najstniki lahko svojo kreativnost izrazijo z oblikovanjem kratkih izrekov oziroma misli, ki jih napišejo na virtualno majico.
Zbiranje lepih misli se bo začelo 1. februarja, na začetku marca pa bo Safe.si tistim avtorjem majic, ki bodo zbrali največ glasov, podelil majice z njihovimi mislimi.

Safe.si nagradni natečaj je namenjen otrokom in mladostnikom do 18. leta starosti. Če imate tudi vi otroke, stare do 18 let, vabljeni k sodelovanju.

 

Praznujte z nami dan varne rabe interneta!
Dan varne rabe interneta 2019 bo potekal v torek, 5 februarja 2019, pod sloganom »Skupaj za prijaznejši internet«. Cilj prihajajočih aktivnosti v okviru meseca varne rabe interneta je spodbuditi vse deležnike k ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse, še posebej za najmlajše uporabnike interneta.
Hkrati je tudi povabilo vsem uporabnikom interneta, da na internetu z drugimi komunicirajo na spoštljiv način in tako prispevajo k pozitivni digitalni izkušnji.

 

O nas
SAFE.SI je slovenska točka osveščanja o varni rabi interneta. Izvajalci projekta smo Univerza v Ljubljani Fakulteta za družbene vede, Zavod Arnes, Zavod Misss in Zveza prijateljev mladine Slovenije. Financerja pa Evropska unija in Ministrstvo za javno upravo. www.safe.si
Za vsa vprašanja nam lahko pišete na elektronski naslov: info@safe.si

Kontakt:
Tanja Šterk, tanja.sterk@fdv.uni-lj.si, 01/5805-354, UL FDV, Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana