20160412_184136V torek, 12. aprila 2016, je bila otvoritev razstave likovnih del naše učenke Eve Vukelič, ki obiskuje 9. razred. Razstava sodi v del izbora talentiranih učencev in dijakov belokranjskih šol, ki poteka v sodelovanju z Robertom Lozarjem, akademskim slikarjem, Špelo Vraničar, prof. likovne umetnosti in Jasmino Strugar, prof. likovne umetnosti.

Eva že od nekdaj rada likovno ustvarja. Svoj talent je pokazala že v nižjih razredih osnovne šole in pri urah likovno-umetniškega krožka, kjer je vedno naredila in ustvarila »nekaj več«, delala z veliko zanimanja in veselja in že takrat je bilo jasno, da jo likovna umetnost zelo zanima. In tako je s svojim pridnim delom in z zanimanjem za umetnost tudi dozorela in do zdaj pokazala, da ima izreden občutek za trodimenzionalnost predmetov, kar ji ni problem prikazati bodisi z grafično modelacijo – senčenje s svinčnikom, ali z barvno modulacijo, s tonskim slikanjem, z barvnimi kontrasti in barvno harmonijo. Večkrat je tudi sodelovala na slikarskem ex temporu mladih likovnikov Bele krajine, njena dela pa so bila uvrščena tudi na državne nivoje raznih likovnih natečajev.

Evi čestitam za čudovito prvo samostojno razstavo, ki bo en mesec krasila pravlično sobo Knjižnice Črnomelj in ji želim, da se še naprej likovno razvija in z zanimanjem ter svobodno in s srcem ustvarja nove risbe, slike, kipe, …

Odprtje razstave so z glasbo popestrili učenci Glasbene šole Črnomelj.

 

Jasmina Strugar, prof. likovne umetnosti

OŠ Stari trg ob Kolpi

[wzslider]