Že 5. leto zapored smo 17. septembra šolske knjižnice OŠ po vsej Sloveniji in zamejstvu posebej povabile med knjižne police učence prvega razreda. Na Bevkov dan in dan zlatih knjig namreč pričenjamo novo sezono branja za bralno značko. BZ, ki na Slovenskem deluje že od daljnega leta 1961 in povezuje preko 140 tisoč bralcev, je najstarejša in najbolj množična interesna dejavnost v naših šolah.

Tudi letos je Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS obdarilo vse prvošolce s slikanico iz zbirke Zlata bralka, zlati bralec. Tako so tudi trije učenci 1. razreda OŠ Stari trg ob Kolpi odšli iz knjižnice s knjigo Svetlane Makarovič in Tomaža Lavriča Škrat Kuzma dobi nagrado.

Skupaj smo prebrali odlomek o Kuzminih škratovščinah in spregovorili o skupnem branju, ki poteka v okviru 2. NMSB. Zato smo se dogovorili, da bodo otroci zgodbo o škratu Kuzmi brali naprej pri pouku z učiteljico in doma s starši, starejšimi sestrami in brati, babicami in dedki.

Skupaj s prvošolci so obiskali šolsko knjižnico tudi njihovi sošolci – učenci 2. razreda. Vsi so se razveselili tudi razglednic z ilustracijami priznanih slovenskih slikarjev, ki promovirajo pomen skupnega branja. Razglednice, na katere vpišemo knjige, ki jih priporočamo za branje sošolcem, prijateljem, sorodnikom, si lahko izmenjujemo, podarjamo. Prav tako si lahko podarjamo in zamenjujemo knjige. Da le beremo – posamično in skupaj!

Marija Volf, knjižničarka

Fotografije: Mojca Breznik

 

Slikanico so prejeli v dar prvošolci

Mark, Jaka in Kimberly Ann.

 

Rezultat iskanja slik za Å¡krat kuzma