Stari trg ob Kolpi 7, 8342 Stari trg ob Kolpitel: 07 30 55 102 / mob: 030 602 888 / E pošta: o-staritrg.nm@guest.arnes.si
 

Izlet in naravoslovni dan v Radencih

V četrtek, 17, 10. 2019, smo se po zajtrku odpravili na domačijo Njivenski v Radence ob Kolpi. Spoznali in ogledali smo si različne živali, ki tam živijo; to so: zajčki, pes Brin, mucek Feliks, poni Hera, kozliček Belko, kokoši, račke, puran, pegatka, alpaki Avgusta in Beli, oslica Ejmi in himalajski kozici Mirko in Julči ter naduja Mo in No. Imeli smo možnost pobožati in nahraniti nekaj živali.

Opazovali smo tudi drevesa in živali v travniškem sadovnjaku ter si ogledali »hotel za žuželke.« Sprehodili smo se po labirintu energije in ljubezni in poskušali razumeti zakaj so kamni v labirintu postavljeni v krožnice. Preden smo se odpravili nazaj v vrtec smo se posladkali s krhlji in sokom ter spoznali pomen sadja.

Zahvaljujemo se lastnici Andreji, ki nas je lepo sprejela, nam predstavila domačijo in nas popeljala skozi pestro dopoldne v katerem so otroci neizmerno uživali na kar se vidi tudi po fotografijah.