Stari trg ob Kolpi 7, 8342 Stari trg ob Kolpitel: 07 30 55 102 / mob: 030 602 888 / E pošta: o-staritrg.nm@guest.arnes.si
 

Športni dan v prelepi jesenski naravi

V četrtek, 24. oktobra, smo izvedli letošnji prvi športni dan. Namenili smo ga pohodu.

Na pot smo se odpravili v dveh skupinah, učenci prvega triletja in starejši šolarji z učitelji spremljevalci. Iz Starega trga smo po cesti prispeli najprej v Predgrad, kjer smo imeli prvi postanek pred cerkvijo in gasilskim muzejem. Nato smo se po gozdni stezi spustili v Dol, kjer smo se okrepčali z malico. Skupna pot nas je vodila še v Kot, nato pa smo se razšli. Mlajši otroci so se napotili po cesti v Prelesje in nato v Stari trg, starejši pa so ubrali nekoliko zahtevnejšo pot do Sodevcev in po strmi gozdni bližnjici nazaj v šolo.

Na poti smo srečali nekaj domačinov, ki so se razveselili otroškega živžava, vaški kužki pa so razposajeno lajali.

Prijetno utrujeni smo se zbrali v šolski jedilnici pri kosilu. Domov smo odšli z lepimi vtisi, saj smo dopoldan preživeli v naravi. Ta je bila tega dne še posebej lepa, kajti zelo topli sončni žarki so božali v pisane jesenske barve odeta drevesa, pod nogami nam je šelestelo odpadlo listje, povsod okoli nas pa se je širil svež vonj po gozdu in lesu.

Marija Volf, besedilo

Ajda Skrbinšek, fotografije