S prvim ponedeljkom v oktobru se je tradicionalno začel teden otroka. Da bi ga obeležili, smo se zares potrudili z različnimi aktivnostmi popestriti ure v oddelku podaljšanega bivanja. Naj povzamemo tisto  bolj zanimivo od 5. do 9. oktobra 2020;

ponedeljek smo se igrali namizne družabne igre. Posamezniki so nam predstavili pravila in nas vodili skozi igro.

Spomnili in zapisali smo tudi našo uganko na letošnjo temo, ki se glasi: »To je med dvema, ki ustvarjata govor. Začne se na PO, kaj je to?«  Odgovor je – pogovor.

torek smo brali nagajivke in izštevanke. Pri tem smo se na glas smejali, se zabavali in utrjevali branje ter veščine nastopanja.

sredo smo v dvojicah iz kock oblikovali mandale in druge like, iskali nasprotja, iskali skrite besede s pomočjo »vislic« in se igrali veselo »domina poštevanko«.

četrtek smo barvali jesenske pobarvanke, brali enciklopedije, se posladkali s suhimi dateljni in se naučili vse o tem sadežu. Nekateri ga do sedaj še niso poizkusili in jim okus ni bil preveč všeč.

petek, ko se je končno naredilo lepo, suho in sončno vreme, smo se med seboj pomerili v športnih igrah na igrišču. Obnovili smo tudi igre, ki so se jih igrali že naši starši, babice in dedki; igrali smo »ristanc«, »gumitvist«, preskakovali kolebnico in »kradli zemljo« nasprotnikom.

 

Najbolj zanimive trenutke si oglejte na fotografijah.

 

učiteljici PB-ja

Andreja in Ajda