Kot bi mignil, se je v naše kraje prikradla jesen. Bivanje v naravi nam nudi priložnost za občudovanje njene lepote in že kratek sprehod na prostem nas napolni s pozitivno energijo in dobro voljo. Na OŠ Stari trg ob Kolpi so učenci 1. triletja skupaj z učiteljicama, v mesecu septembru in oktobru, veliko časa preživeli na svežem zraku in se učili na prostem.

Pogovarjali smo se o trajnostni mobilnosti in kako lahko trajnostni načini prihoda v šolo in odhoda iz nje pozitivno vplivajo tudi na otroke in ostale generacije otrok, ki še prihajajo za nami. V ta namen smo si pobarvali in izrezali sestavljanki avtobusa in vlaka. Učenci 3. razreda so se udeležili tudi izobraževalnega programa preventivne vzgoje otrok v cestnem prometu – JUMICAR.

Od 5. do 11. oktobra 2020, smo praznovali Teden otroka, letos na temo ODGOVOR JE POGOVOR. Obeležili smo ga z različnimi obogatitvenimi dejavnostmi v sklopu rednega pouka. Odšli smo na bližnji travnik in gozd, se gibali in igrali socialne igre na temo pogovora, risali in pisali na šolskem igrišču … Učenci 1. in 2. razreda so se pogovarjali o lastnih čustvih in doživljanju le-teh preko didaktične igre »jabolčna čustva«. Izdelali so si tudi hišico počutja. Tekom dneva je vsak učenec premikal svojo figurico v ustrezno »sobo« glede na lastno počutje.

Nabirali smo liste dreves, ki nam jih je natrosila »botra jesen« in si iz njih sestavili drevo prijateljstva. Prijateljstvo je namreč največji zaklad in je odnos, ki ga je potrebno negovati. Med 5. in 9. oktobrom je potekal tudi Teden umetnosti, zato so učenci prvega triletja v svojo sredino povabili prijatelje iz VVE in jim pripravili kratek kulturni program. Prisluhnili so pravljici O zelo lačni gosenici, ki sta jo pripravili učiteljici, učenci pa so program še dodatno popestrili s petjem, plesom in deklamacijami. Največje vzklike veselja iz ust najmlajših  je bilo zaslišati, ko je vsak izmed njih počil svoj balonček in v njem našel sladko presenečenje.

 Naše prijateljstvo se prepleta. Zadovoljni smo bili vsi in se že veselimo prihodnjih skupnih doživetij.

Ingrid Mihelič