Spoštovani starši.

Obveščam vas, da so jesenske počitnice podaljšane do 8.11.2020. Več si lahko preberete v pripeti okrožnici z naslovom Sprememba šolskega koledarja.

Za delovanje vrtcev velja enako kot je veljalo v minulem tednu. Tudi o tem si lahko več preberete v priponki z naslovom Okrožnica – zaprtje VIZ odlok,  v spodnjem besedilu pa je narejen samo povzetek.

Osnovne usmeritve za odločanje o zagotavljanju nujnega varstva otrok:

  1. Zaradi preprečitve nadaljnjega širjenja virusa SARS CoV-2 so vsi vrtci od 26. oktobra 2020 dalje zaprti.

2. Z županom preverite:

  • ali so v vašem okolju starši, ki delajo pri delodajalcih, ki opravljajo dela, ki so pomembna za delovanje družbe in države (kot npr. zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji ter v službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva…), kar je upoštevano tudi pri ukrepih Vlade RS, kot dovoljeno odstopanje od splošnih omejitev zbiranja in gibanja ljudi ter opravljanja posameznih dejavnosti;
  • ali vrtec izpolnjuje pogoje za zagotovitev nujnega varstva otrok glede na izpad kadra zaradi bolniških odsotnosti in odrejenih karanten zaposlenih;
  • ali epidemiološka slika v občini omogoča, da organizacija nujnega varstva ne predstavlja dodatnega tveganja za širitev okužbe z virusom SARS CoV-2.

3. Dogovorite se o naslednjih podrobnostih:

  · opredelitev dokazil za oba starša, ki so podlaga za izkazovanje potrebe po nujnem dostopu vrtca (npr. potrdilo delodajalca, da starši opravljajo delo, ki je nujno za državo in družbo…);

  • podpisana izjava staršev, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženo osebo;
  • določitev enote vrtca, v kateri se bo izvajalo nujno varstvo.

4. Na podlagi ocene o nujni organiziranosti vrtca v občini kljub splošnemu zaprtju vrtca, župan sprejme sklep o tem, katera enota vrtca bo odprta.

Sklep se posreduje tudiministrstvu na e-naslov gp.mizs@gov.si.

5. S sklepom, navedenim v prejšnji točki, se lahko spremeni tudi poslovni čas vrtca, po potrebi drugače organizira prehrana otrok v tem času ter opredeli najnižje število otrok v oddelku, za katerega se organizira nujno varstvo. V času zaprtja vrtcev bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Pravno podlago bo določil interventni zakon.

O novo sprejetih ukrepih glede izvajanj pouka in delovanja vrtca vas bom sproti obveščala na spletni strani šole.

Želim vam lepe praznike, pazite nase in na svoje bližnje ter ostanite zdravi.

Mojca Butala, ravnateljica

 

 

30.10.2020 Sprememba_šolskega_koledarja_november_2020 (1)11096_Okrožnica_Zaprtje_VIZ_ODLOK_23_10_2020