Odpadni materiali nas vsakodnevno preplavljajo in postajajo davek na zdravje planeta in vseh živih organizmov na njem. Vsaka stvar, ki jo kupimo, uporabimo, shranimo ali zavržemo ima svojo zgodovino in prihodnost.

Pri spoznavanju okolja smo učenci 3. razreda, spoznavali pomen ločenega zbiranja odpadkov in recikliranja. Pogovarjali smo se tudi o ponovni uporabi odpadne embalaže. V okviru likovne umetnosti smo izdelovali marionete iz odpadnih materialov. Najprej smo v plastenko naredili luknje za roke in noge in skozi napeljali vrvice. V plastične polovičke od kinder jajčkov smo naredili luknjice, jih privezali na konec vrvice in nastale so noge in roke. Nato smo po svojih zamislih z razpoložljivim materialom oblikovali izgled marionete. Ko smo jo do konca oblekli in okrasili, smo roke pritrdili na nitke in na drugi stani na palčko, da so postale roke gibljive.

Domišljija in ustvarjalnost ne poznata meja. Izkazali smo veliko mero ustvarjalnosti in nastale so prelepe lutke iz odpadnega materiala.

Učenci 3. razreda z učiteljico Ingrid Mihelič