»ČE IMAŠ SANI, SE SANKAJ CELE DNI.

ČE IMAŠ SMUČI, SE SMUČAJ DO NOČI.

ČE IMAŠ DRSALKE, SE DRSAJ KOT PLESALKE.

ČE NIMAŠ NIČ OD TEGA, NAJ TE TO NE BEGA.

VALJAJ SE PO SNEGU, KOT KNEDELJČEK PO BREGU.«

(ZVEZDANA MAJHEN)

V sredo, 26. 1. 2022, smo imeli z učenci 1. ter 4. -9. razreda zimski športni dan na SC Gače. Bil je prijeten, sončen dan; ravno pravšnji za aktivnosti na snegu. Ko smo prispeli, smo se najprej okrepčali z malico in potem že hiteli belim strminam naproti. Nekateri učenci so se odločili za sankanje, drugi pa za smučanje. Počutili smo se odlično. Športni dan smo zaključili z okusnim kosilom in toplim čajem. Prijetno utrujeni smo odpotovali nazaj v Stari trg ob Kolpi. Vsi skupaj smo preživeli zabaven in aktiven zimski dan.

Nekaj misli o športnem dnevu so izrazili prvošolci:

Žiga: »Izbral sem si smučanje, ker rad smučam. Najlepše mi je bilo, ko smo se peljali s sedežnico.«

Maruša: »Najbolj všeč mi je bilo sončenje na snegu skupaj s prijatelji. Vesela in hvaležna sem bila sošolcu Nacetu, ker mi je sposodil svoje sani. Zelo dobra mi je bila tudi šolska malica.«

Žan: »Na športnem dnevu je bilo super. Všeč mi je bilo, ker sem se lahko sankal v družbi prijateljev in užival na sončku.«

Ana: »Zelo so mi bile všeč »dolinice« in »hribčki« na sankališču. Hvaležna sem bila Nacetu, ker mi je sposodil svoje sani. »

Nace: »Všeč mi je bilo sankanje z Marušo. Zabavno je bilo izmenjavanje športnih rekvizitov in spuščanje z njimi po »mini skakalnicah«.

O zimskem veselju otrok pa pričajo fotografije.