V kulturno-umetniškem krožku smo letošnje druženje sklenili na prav poseben način. V petek, 17. junija, smo se v večernih urah odpravili na Muljavo v poletno gledališče pod zvezdami. Ogledali smo si gledališko premiero Jurčič-Kersnikovih Rokovnjačev. V predstavi, na katero smo povabili tudi starše,  smo uživale Eva, Jana, Nina in Sara. Pogrešale pa smo sošolca Miho, saj bi nas gotovo zabaval …

Za vas smo zapisale nekaj vtisov:

 

Med vožnjo smo se zelo zabavale. Z nami so šle tudi mamici Martina in Marija ter tajnica Mojca in mentorica.

Predstava se je začela ob 9. uri zvečer. Bila je na prostem, zato nas je kljub toplim oblačilom in odejam malo zeblo. Igra je bila zelo zelo zanimiva. V njej so nastopali amaterski igralci in celo konji. Utrujeni in kar malo zaspani smo prišli v Stari trg ob Kolpi okoli pol enih ponoči.

To predstavo si bom zapomnila za vedno. Bilo je prečudovito doživetje.

Sara Kastelec

 

Ogled predstave Rokovnjači v letnem gledališču na Muljavi je bil za vse res nepozabno doživetje. Igralci Kulturnega društva Josipa Jurčiča so z odigrano premierno predstavo v vseh pogledih presegli moja pričakovanja. Ekipa igralcev je bila resnično številčna, scenografija zelo bogato postavljena, ambient čudovit …

Gledališče »pod zvezdami« nas je vse očaralo. Hvala Osnovni šoli  Stari trg ob Kolpi, še posebej učiteljici Mariji Volf za celoten angažma.

Držim pesti, da z aktivnostmi kulturno-umetniškega krožka nadaljujete tudi v prihodnjem šolskem letu. Za zaključek pa se spet, v še večjem številu, odpravimo na Muljavo.

Martina Kastelec

 

Pred začetkom predstave smo si ogledale hiške, v katerih se je dogajala igra. Videle smo tudi Krjavljevo kočo, ki jo imamo na sliki v delovnem zvezku. Predstava mi je bila zelo všeč. Med igro sem se ustrašila, ko je kar naenkrat počila puška.

Eva Kobe

 

V petek zvečer, 17. 6. 2022, smo se odpeljale na kulturno doživetje, ki mu ni primere. Že sama lokacija, kjer je bila izvedena Jurčičeva igra Rokovnjači, je edinstvena. Igra je bila odigrana v naravnem ambientu, v dragi za Jurčičevo hišo. Lokalno kulturno društvo je pripravilo zelo realistično scenografijo in kostume. Igra je bila odigrana zelo profesionalno v lokalnem narečju, ki je bilo razumljivo vsakomur. S predstavo smo se vrnili v čas pred 200 leti, ko so se ljudje kot danes borili proti “neumnostim” sistema in si z lastno iznajdljivostjo lajšali življenje, a jim je usoda kljub temu prekrižala načrte. Predstava je bila zame posebno doživetje, ker je bila izvedena na prostem, za hčer pa, ker je lahko ostala budna pozno v noč skupaj s svojimi prijateljicami.

Celotna organizacija dogodka je bila odlična. Zahvaljujem se Mariji Volf, mentorici kulturno-umetniškega krožka, ki ga obiskuje hči, za priložnost doživetja kulture malo drugače.

Veselim se ponovnih podobnih dogodkov.

Marija Kobe

 

Na Muljavi in v Jurčičevem gledališču nama je bilo čudovito. Predstava pod zvezdami Rokovnjači je bila zelo zanimiva in doživeta. Najbolj so nama bili všeč konji, ki so igrali v njej. Bilo je zelo zabavno in nekaj posebnega. Hvala učiteljici Mariji, da nam je to omogočila in da smo doživeli nekaj novega in nepozabnega.

Jana in Nina Vukelič

 

Obiskale smo Jurčičevo gledališče na Muljavi.

Pred Krjavljevo kočo.

Pri čebelnjaku pred Jurčičevo domačijo.

Topla oblačila za predstavo pod zvezdami.

Navdušili so nas izjemna scenska kulisa

in odlični ljubiteljski igralci.

 

pripravila mentorica Marija Volf

fotografije Martina Kastelec