Junij smo pri Zvezdicah in Sončkih toplo pričakali. Sonček nas je vsak dan bolj grel, zato smo veliko časa preživljali na prostem. Veliko smo prepevali in plesali ter se tako pripravljali za nastop na zaključnem pikniku. Tam smo se predstavili s petjem, plesom ter recitacijo, obenem smo se poslovili od predšolskih otrok, ki bodo septembra veselo zakorakali v šolske klopi.

Obiskala nas je Laura iz ZD Črnomelj s katero smo izvedli osnove gimnastike in zaključili z igrami z žogo. Od nje smo se tudi poslovili za to vrtčevsko leto in ji zaželeli lepe poletne počitnice.

Ker smo v celem letu pridno brali smo se prek povezave udeležili svečanega zaključka Pravljičnega potujočega kovčka, ki ga vsako leto organizira knjižnica Črnomelj. Učenci 1. in 2. razreda z učiteljicama so nas povabili na ogled glasbene pravljice Mojca pokrajculja. Otroci in vzgojitelji smo bili zelo pozitivno presenečeni nad izvedbo in kreativnostjo glesbene parvljice. Čestitke vsem sodelujočim.

Preden pa se je junij zares zaključil, smo se odpravili še na obisk zeliščne kmetije pod Hrelenom. Gospod Igor Foršček nas je prijazno povabil in nam razkazal svoje zeliščne nasade, nas seznanil z vrstami zelišč ter njihovo zdravilnostjo. Ob koncu nas je vse pogostil z okusnimi domačim zeliščarjevim ledenim čajem. Kako je prijal in nas prijetno ohladil.

Za vse vrtčevske otroke smo vzgojitelji pred pričetkom počitnic pripravili tudi zaključek vrtčevskega leta. Na vrtčevskem dvorišču smo se najprej malo pozabavali, nato pa vsakemu otroku podelili njegovo osebno mapo priznanj, pohval in likovnih izdelkov. Ker smo bili celo leto zelo pridni je sledila še pogostitev s sladoledi.

Vsem želimo tople in brezskrbne počitnice.

Vir: VVE