V tem mesecu smo obeležili Teden otroka. Naše Ribice in Žabice smo vzgojiteji presenetili s kamišibajem Pod medvedovim dežnikom; šolska socialna delavka jim je pripravila igro Kdo si ti?; obiskali smo šolsko knjižnico, kjer nam je knjižničarka Marija razkazala knjižnico, napolnila nahrbtnika za bralno značko in prebrala pravljico; veliko smo prepevali, brali in hodili na sprehode. Že nekaj let zaporedoma vrtčevski otroci pripravijo presenečenje za otroke prve triade. Tokrat so jim pripravili kamišibaj. Otroci so narisali in pripovedovali po pesmici Živali jeseni. Druženje je bilo več kot odlično.
Z obiskom PGD Stari trg ob Kolpi pa smo obeležili tudi Mesec požarne varnosti. Gasilca sta nam predstavila in opisala njihovo delo in opremo. Otroci so jima z zanimanjem prisluhnili. Vsak se je še preizkusil v »gašenju«. Z vodo smo pogasili navidezen ogenj. To je bilo veselja. Za konec pa so nam pripravili presenečenje s katerim smo se po počitku posladkali.
Nadaljevali smo z mesečno temo. Pogovarjali smo se o jeseni, o spravilu pridelkov, o živalih. Prepevali smo jesenske pesmice, se učili nove deklamacije, brali in pripovedovali pravljice. Spretno smo rezali, lepili, barvali. Izdelali smo čutno pot po kateri so otroci z veseljem hodili in tako razvijali svoja čutila. Ustvarili smo jesensko dekoracijo, se pogovarjali o praznikih ter izrezali strašno bučo. Zares smo se imeli lepo.
Vir: VVE