V mesecu aprilu smo se pri Ribicah in Žabicah posvetili branju. Prelistali in prebrali smo veliko klasičnih in sodobnih pravljic, slikanic in zgodbic. Pripovedovali smo ob ilustracijah ter si kakšno zgodbico izmislili tudi sami. Izvedeli smo kako nastane knjiga, kdo je pisatelj-ica, pesnik-ca, ilustratorka, kako nastane papir in kako oziroma na kaj so pred davnimi časi pisali in risali. Poslušali smo tudi glasbene pravljice, spoznali črke in njihov pomen ter likovno ustvarjali.

V začetku meseca smo obeležili Mednarodni dan knjig za otroke, proti koncu meseca pa smo obeležili še Dan zemlje, ob tem povedali kako pomembno je varovati okolje na Zemlji ter Svetovni dan knjige in avtorskih pravic.

Obiskala nas je Ana iz ZD Črnomelj in nam predstavila poklic medicinske sestre in zdravnika. Pri tem smo se oblekli v zdravniške halje in spoznali nekatere zdravniške pripomočke. Otroci so v vlogah zelo uživali in nalogo vzeli zelo resno.

Dobili pa smo tudi veselo novico, da se je naš Urban, ki je sodeloval na Natečaju Evropa v šoli, uvrstil na državni nivo. Čestitke Urbanu.

 

VIR: VVE pri OŠ Stri trg ob Kolpi