DOBRO JUTRO, SONČEK!
KJE SI SE MUDIL,
DA TAKO SI POZNO
ČEZ GORE PRILIL?

Sonček nas je toplo ogrel in zvabil na cvetoče travnike. Opazovali, raziskovali in iskali smo drobne živali ter travniške rastline. Veliko smo tudi ustvarjali na to temo.

Skozi celo leto smo pridno sodelovali v projektu Pravljični potujoči kovček ter  se udeležili zaključka. Ta je tudi letos potekal prek povezave Zoom, kjer smo se vsi sodelujoči pozdravili in si čestitali. Ob koncu pa si ogledali lepo risanko.

Kot  je bilo načrtovano smo s starejšimi otroki iz skupine Žabice izpeljali noč v vrtcu. V popoldanskih urah smo se dobili v igralnici vrtca, kjer smo skupaj pripravili ležišča. Sledilo je presenečenje, obiskal nas je kuža Berlin (Lin) in njegov lastnik Zoran. Lin ni navaden kuža, ima opravljen izpit za terapevtskega psa, hodi pa tudi v šolo za reševalnega psa. Ko je vsakega povohal, tako se namreč kužki pozdravljajo, smo vsi veselo odšli na pohod po trških njivah proti trškem kalu. Tam sta nam pokazala nekaj trikov in predstavila reševanje pogrešane osebe. Ob kalu smo se še malo okrepčali, se preizkusili v ribarjenju ter se zadovoljni odpravili k počitku. Naslednji dan smo vsi dobili zasluženo značko poguma. Bravo!

Preden pa smo zaključili vrtčevsko leto, smo se odpravili še na obisk Ekološke kmetije in sirarstva Konda. V Dolu so nas toplo pričakali in popeljali do bližnjega pašnika. Obiskali smo kobilo Cveto z žrebičkom, oslička Ceneta in Lolo ter najštevilčnejše člane kmetije ovce in jagenjčke. Pogostili so nas tudi z okusnim ovčjim domačim jogurtom.

Ob koncu so se zvrstili še razni zaključki in prireditve. Najprej smo se zbrali na tradicionalnem pikniku, ki ga organizira Svet staršev. Sledil je zaključek na vrtčevskem dvorišču, kjer smo se poslovili od naših štirih bodočih prvošolcev in podelili diplome in priznanja za vse otroke. Zadnji šolski dan pa je bila v telovadnici še proslava ob Dnevu državnosti.

Srečni in zadovoljni se bomo podali na počitniške dejavnosti…

Vir: VVE