Oglasil se je šolski zvonec in naznanil, da je počitnic konec. Mali in veliki učenci so se veselo podali v nov začetek poln novih priložnosti. Seznanili so se s svojimi razredniki, ki so jih popeljali v učilnice ter spoznali nekatere nove učitelje. Nato so se otroci in učiteljski zbor zbrali v telovadnici, kjer jih je nagovoril in spodbudil ravnatelj Darjan Grudnik in jih presenetil s sladoledom. Začelo se je nasmejano in obetavno.

Posebnega sprejema so bili deležni naši štirje prvošolci, ki so v spremstvu svojih staršev prvič vstopili v učilnico. Tam so jih nasmejani pričakali njihovi prijatelji iz 2. razreda, s katerimi si bodo delili tudi učilnico ter učiteljici Ingrid in Darjo. Ravnatelj Darjan Grudnik jih je spoštljivo sprejel, zaželel dobrodošlico z namenom doseči veliko uspeha na njihovi poti.

Našo šolo je obiskal tudi policist Anton, ki je prvošolcem razdelil rumene rutice in odsevne trakove. Pojasnil jim je pravila. Sledil je razigran in sproščen del, ko smo vsi skupaj zapeli in zaplesali. Kuharica Helena je poskrbela, da smo se posladkali z odlično čokoladno torto.

Dan pozneje nas se je z lepimi željami počastil tudi župan Andrej Kavšek.

Vir: OŠ Stari trg ob Kolpi