Učenke OŠ Stari trg ob Kolpi in OŠ Milke Šobar-Nataše so se v spremstvu učiteljev Gašperja Miheliča in Matjaža Bariča udeležile Mednarodnega inkluzivnega kampa v Tuzli.

V četrtek popoldne smo se odpravili proti Tuzli. Vožnja je potekala v prijetnem in sproščenem vzdušju. Ob prihodu v Tuzlo so nas sprejeli prijazni gostitelji in nas povabili na večerjo. Po večerji so nas gostitelji povabili na bowling.

V petek smo se po zajtrku najprej opravili na ogled OŠ Sjenjak, kjer nas je sprejel ravnatelj Alis Begović, nam razkazal šolo in pogostil s čajem. Po ogledu šole smo se odpeljali proti Planinskem domu na Poljice pri Tuzli, kjer smo se pridružile vrstnikom iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške in Srbije. Gostitelji so organizirali prave »Igre brez meja«. Tekmovali smo v pikadu, spretnostnem poligonu, skakanju v vrečah, strelih na gol, vlečenju vrvi, jedenju »šamšnite« …

Čeprav je bil namen kampa druženje, smo se v igrah zelo potrudile. Nina je zmagala v pikadu, Genta je bila druga v hitrem »jedenju Šamšnite«, v vlečenju vrvi smo Belokranjke v velikem finalu več kot premagale dekleta iz Srednje farmacetvske šole v Tuzli.

Po srečanju smo si ogledale center Tuzle in si privoščile zaslužen počitek. Po večerji so nas organizatorji presenetili, saj so nas odpeljali na koncert Mirze Selimovića, ki je zmagal v osmi sezoni glasbenega tekmovanja Zvezde Granda. Koncert se je odvijal v počastitev otvoritve Kulturnega in Športnega centra, ki so ga dokončali po 27 letih.

Poleg vsega zgoraj omenjenega, pa smo po sami poti spoznali naravno geografske, kulturne in zgodovinske značilnosti pokrajine skozi katero smo se peljali.

V soboto smo si v družbi gostiteljev privoščile »šoping«. Za slovo pa smo si privoščile še bosanske »čevape«.

Prežive smo lep vikend, spoznale nove prijatelje, obogatile naše znanje, izkusile nove načine sodelovanja in upamo, da se kmalu spet srečamo z njimi.

Več o dogajanju pa v sliki.