Stari trg ob Kolpi 7, 8342 Stari trg ob Kolpi / tel: 07 30 55 102 / mob: 030 602 888 / E pošta: o-staritrg.nm@guest.arnes.si
 

Tehniški dan: Spoznavanje poklicev

V torek, 3.10.2017, smo skupaj z mentorji Srednje šole za gostinstvo in turizem, izvedli tehniški dan za učence 3. triletja. Skozi dejavnosti v večih delavnicah, so učenci spoznali poklice, za katere programe izobraževanja izvajajo na tej šoli: gastronom, gastronom-hotelir, gastronomsko-turistični tehnik. Šola ima sedež na Grmu – center biotehnike in turizma, kjer izvajajo še programe iz področja gospodarjenja na kmetiji. Vso zelenjavo, sadje in meso pridelajo dijaki na posestvih na Grmu (Trška gora). Vse pridelano uporabijo potem v Srednji šoli za gostinstvo in turizem v kuhinjah – v prostorih, kjer izvajajo dijaki praktični pouk. Pri tem skrbijo, da je pridelovanje in priprava hrane kvalitetna in zdrava.

V okviru tehniškega dne so učenci sodelovali v naslednjih delavnicah: V deželi vzhajajočega sonca, Italija -dežela testenin, Sonce v kozarcu, Slovenska peka-kvašeno testo in prazniki, Švica-dežela čokolade in sira. V delavnicah so učenci tudi sami sodelovali pri dejavnostih  ter na koncu poizkusili pripravljeno. Na koncu dneva nam je svetovalna delavka strnjeno predstavila vse programe na šoli, predmetnike in druge zanimivosti oz. posebnosti vezane na srednješolsko izobraževanje, oz. šolo. Na šoli v Novem mestu je bilo poučno in zanimivo.

 

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost