Gledališče je zakon!

 

V torek, 26. januarja, smo se učenci tretjega triletja z učiteljema Marijo in Andrejem odpravili v Novo mesto, 650 let staro dolenjsko prestolnico. V Kulturnem centru Janeza Trdine, ki obeležuje 20-letnico delovanja, smo si ogledali gledališko predstavo Jaz, Batman. Igro je režiral odlični gledališki in literarni ustvarjalec Vinko Moederndorfer, uprizorili pa so jo igralci Prešernovega gledališča Kranj.

Predstava nas je navdušila. Pri pouku slovenščine smo se še veliko pogovarjali o njej in jo opisali z besedami dobra, odlična, super in poučna. Vsi pa smo tudi zapisali svoje vtise.

 

Predstava je bila zelo poučna in njena zgodba resnična, saj se nasilje med vrstniki zares dogaja. Najbolj se me je dotaknilo sporočilo, da je resnica tisto, kar ljudje verjamejo, laž pa, česar ne verjamejo. Zanimivo mi je bilo, ko sta dva igralca igrala dvojni vlogi. Premišljevala sem, kako se lahko igralec iz ene osebe tako hitro spremeni v neko drugo osebo. Všeč mi je bilo tudi Jolino petje med posameznimi prizori. Upam, da bomo še hodili v gledališče, to mi je veliko bolj všeč kot kino.

Lucija Konda

 

Meni je bila predstava zelo resnična, v njej sem se našla. Mislim, da je bil večini gledalcev najbolj všeč Žele. Verjamem, da so mu mnogi tudi podobni. Meni pa je bil najbolj podoben Gašper, zato sem ga popolnoma razumela in mi je bil najboljši. Sama vem, da tisti, ki zares potrebujejo pomoč nekoga, te ne dobijo. Življenje včasih ni pravično, je težko.

 

Nika Rauh

 

Predstava mi je bila zelo všeč. Igrali so doživeto in zanimivo. Všeč mi je bilo tudi, da so se šalili.

Luka Šegina

 

Igra je bila zelo dobra in poučna. Naučili smo se marsičesa, tudi, česa se ne sme delati. Igralci so odigrali odlično.

Janez Konda

 

Igralci si zaslužijo vse pohvale. Čeprav so že starejši, so se odlično vživeli v trinajstletnike. Predstava je na zelo zanimiv, zabaven in predvsem poučen način prikazala resnično krutost življenja, ki je polno nasilja. Tega se morda mladi premalo zavedamo.

Živa Mihelić

 

Gledališka predstava je bila super! Igralci so mi bili všeč, še posebej tisti, ki jih poznam s televizije. Bilo jih je zanimivo videti v živo. Zgodba je potrdila spoznanje, da tisti, ki imajo moč, mislijo, da lahko delajo, kar želijo, in izsiljujejo nemočne. Sporočila nam je tudi, da so mladi nasilni zato, ker so nasilni starejši in svet okoli nas. Upam, da se bo svet spremenil, da bo manj nasilja.

Karmen Šterbenc

 

Predstava je bila res enkratna! Njena sporočila so bila zelo poučna. Govorila je o resničnem krutem svetu, ki je povsod okoli nas, a se tega premalo zavedamo. V predstavo sem se zelo vživela, na trenutke sem se videla v zgodbi. Pa tudi nasmejala sem se skoraj do solz. Predstavo bi si rada še kdaj ogledala.

Nastja Mlakar

Odlično je bilo tudi to, da smo sedeli v prvi in drugi vrsti na sredini in so nam bili igralci tako zelo blizu, da smo jih videli v oči in smo tako še bolj »padli noter« oziroma doživljali igro. V nekaterih prizorih sem videla tako sebe kot nekatere sošolce. Zgodba mi je ponudila veliko razmišljanja in sporočil. Najboljša igralca sta mi bila Barbara Ribnikar v vlogi Jole in glavni igralec Aljoša Ternovšek, ki je bil Gašper.

Diana Kapš

Bilo mi je zelo všeč. Nekatere besede so bile smešne, a nespodobne.

Matej Črček

 

Predstava me je navdušila. Odlični igralci, ki so se znali približati najstnikom. Resnična zgodba, ki je, žal, odraz današnjega sveta. Najbolj se me je dotaknil Gašper, ker je bil dober in je želel, da bi bilo vse dobro, da bi bili vsi enaki, da ne bi bilo nasilja, boril se je za pravico, resnico in poštenost in bil prepričan, da mora biti nasilje kaznovano.

Andreja Kastelec

 

Bilo mi je všeč; realistična zgodba, ena takšnih, kakršne so zgodbe v današnjih časih, v resničnem življenju. Dotaknilo se me je, ker je imela vsaka oseba v zgodbi neko težavo. Vse pa se je prepletalo med seboj in bilo vseskozi napeto. Všeč so mi bili smešni trenutki. Vsi igralci so se zelo potrudili in odlično igrali. Bilo bi mi zelo žal, če predstave ne bi videla.

Eva Vukelić

 

 

Tako smo spoznali, da je gledališče prava stvar, in že se veselimo naslednjega obiska.

 

Učenci 7.–9. razreda       

                                                                                                         OŠ Stari trg ob Kolpi