V petek, 21. 12. 2018, smo na naši šoli proslavili dan samostojnosti in enotnosti kar v obliki kulturnega dne. Učenci so prišli v šolo popoldne in sicer precej razigrani, v pričakovanju počitnic, Božička in daril ter polni vznemirjenja ali jim bo uspelo nastopiti na proslavi tako, kot so od sebe pričakovali. 

Po kosilu so učenci skupaj z razredničarkami izdelovali voščilnice in jih ponosno delili delavcem naše šole. Učenci tretjega triletja pa so ta čas skrbno pripravljali tombolo za obiskovalce. Sledilo je tradicionalno samoobdarovanje, ki je ob zvokih novoletnih pesmic že pričaralo praznično vzdušje. Čas je hitro minil in po malici smo odhiteli na vajo v športno dvorano.   

 Ob 17. uri nas je v prireditev ob polni športni dvorani popeljala slovenska himna. Napovedovalca sta nas opomnila na pomen slovenskega državnega praznika za našo državo in prebrala več zapisov slovenskega pisatelja Ivana Cankarja, saj  ravno decembra praznujemo 100-letnico njegove smrti.    

Učenci različnih starosti in tudi vrtčevski otroci so prepevali, plesali ljudske in sodobne plese, deklamirali, dramatizirali in tako občinstvu pokazali delček tega kar zmorejo in znajo.                                                                                                       

Prireditev je zaključil Božiček z darili, ki  nas je pospremil na zaslužene počitnice.

 

Koordinatorice KD

[wzslider]