Na letošnjem natečaju učiteljskega kulturno-naravoslovnega društva Naša zemlja so učenci literarno, likovno in fotografsko ustvarjali na temo Moja domovina – Moja občina – ali te poznam?. Ustvarili so preko 1600 izdelkov. Zaključne prireditve natečaja so tudi letos potekale na 16 šolah po vsej Sloveniji, in sicer ob državnem prazniku dnevu Primoža Trubarja, ki ga praznujemo 8. junija.

Naša gostiteljica je bila tudi letos OŠ Zbora odposlancev Kočevje. Na slovesnem prireditvenem prostoru v avli šole smo se pod večer v ponedeljek, 10. junija, zbrali nagrajeni učenci, mentorji, ravnatelji in starši z OŠ Ob Rinži Kočevje, Ljuba Šercerja Kočevje, Stare Cerkve, Fare, Starega trga pri Ložu, Žužemberka, Vavte vasi, Belokranjskega odreda Semič, Zbora odposlancev Kočevje in Starega trga ob Kolpi.

Pozdravil nas je podžupan Občine Kočevje Roman Hrovat, nagovoril pa ravnatelj OŠ Zbora odposlancev Peter Pirc. Slednji se je zahvalil učencem, mentorjem in ravnateljem za ustvarjanje na natečaju in poudaril izjemen pomen domoljubja za ohranjanje našega jezika, naroda in kulture. V kulturnem programu so nastopili trije pevski zbori, flavtistka in recitatorka šole gostiteljice. Pozorno pa smo prisluhnili tudi odlomkom iz nagrajenih pesmi in pripovednih besedil ter si ogledali likovne in fotografske izdelke nagrajenih učencev.

Z OŠ Stari trg ob Kolpi so prejeli priznanje učenci 6.-9. razreda: Ajda Mihelić, Patricija Šlajmer, Kristjan Šterbenc, Lidija Mihajlović, Erik Ržen in Neja Evgenija Ržen. V svojih pesmih in spisih so ljubeče razmišljali o občinah Kočevje in Črnomelj, od koder so doma.

Predno smo se razšli, smo še poklepetali ob slastnem pecivu, sadju in sokovih, nastala pa je tudi spominska fotografija. Prijeten ponedeljkov večer sta z nami preživela tudi gospa Snežana Ržen in gospod Pavel Šlajmer. Staršem iskrena hvala za prevoz otrok.

 

 

Marija Volf, mentorica