Vsi otroci na svet so rojeni
za srečo in dober prid,

vsak je podoben tebi in meni
in vsak je sonce in vsak je svit.
(Tone Pavček)

TEDEN OTROKA: 7. – 13. oktober

 

Teden otroka smo v oddelku 1. in 2. razreda preživeli kar se da zabavno. Veliko smo se igrali, se učili v naravi, spoznavali nove črte in črke na šolskem igrišču in jih zapisovali s kredami po tleh, narisali smo čudovite risbe.

Vrtčevski otroci so nas povabili medse in z navdušenjem smo prisluhnili pravljici Razbita buča, ki jo je vzgojiteljica Andreja pripovedovala ob kamišibaj gledališču. Predvsem prvošolci so bili veseli, da so lahko vrtec obiskali kot »veliki« šolski otroci. Veliko izmed nas je imelo priložnost objeti svojega bratca ali sestrico.

Zadnji dan v tednu otroka pa smo na obisk povabili policista in učence 3. razreda, ki so si želeli utrditi znanje o udejstvovanju v prometu. Policist nam je prinesel pobarvanke o prometu in nam podaril nekaj rumenih rutk. Podučil nas je o varni hoji v prometu, prečkanju ceste, vožnji v avtomobilu in kombiju. Sprehodili smo se po Starem trgu in se seznanili z manj varnimi točkami. Vsak posameznik se je pod nadzorom policista prepričal, če pozna varno prečkanje ceste skozi prehod za pešce in tudi tam kjer ga ni.

Učenci 1., 2. razreda z razredničarko

[wzslider]