Na dan slovenske hrane, 15. novembra 2019, smo izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil sestavljen iz petih živil, to je iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka, ki so bila pridelana oziroma predelana v Sloveniji. Pri zajtrku sta se nama pridružila predsednik Čebelarskega društva Kočevje g. Jure Majerle in čebelar g. Zdravko Mutič. Zajtrk smo začeli s »čebelarsko« himno. Gosta sta nama predstavila razvoj čebelarstva v Sloveniji, povedala zanimivosti o čebelnjaku, panjskih končnicah, življenju čebel in nastanku medu. Na koncu  smo vsi dobili stekleničko kočevskega medu.

Čebelarskemu društvu Kočevje se zahvaljujemo za obisk in podarjen med. Ob tej priložnosti jim čestitamo ob 100-letnici organiziranega čebelarstva na Kočevskem v želji, da bi še dolga leta naprej ohranjali to lepo in koristno dejavnost.

[wzslider]