Na največji sejem knjig v državi letos vabi podoba pesnika in velikega Slovenca Valentina Vodnika, čigar 200-letnice smrti se spominjamo v letu 2019. V Cankarjevem domu v Ljubljani se bo od 26. 11. do 1. 12. v šestih zelo posebnih dneh zvrstilo okoli tristo knjižnih dogodkov. Sejem nas vabi s sloganom “Vstop je prost. Kupi knjigo več!” Dokažimo tudi mi, da je branje ves čas v modi!

Učenci 3. triletja bodo obiskali 35. SKS v četrtek, 28. novembra. Ogledali si bodo bogato ponudbo knjig številnih slovenskih založnikov in predstavitve sejemskih dejavnosti. V Kosovelovi dvorani bodo doživeli operno gledališko predstavo Martin Krpan (koprodukcijska izvedba). V delavnici Šolski knjigosled – Od besede do platnice bodo spoznali pot nastanka knjige in glavne organizacije, ki pri nas delujejo na področju literature, slovenske založbe, knjižne nagrade, ilustracije otroške in mladinske književnosti.

Učenci 1. in 2. triletja pa bodo medtem v Slovenskem šolskem muzeju podoživeli pouk v preteklosti. Spoznali ga bodo skozi stalno muzejsko razstavo in delavnico Zvončki in učna ura naših babic in dedkov Nedeljska šola.

Kulturni dan bo potekal od 7.55 do predvidoma 16.15, ko se bomo vrnili v Stari trg. Učenci bodo pred odhodom (ob 8.20 uri) pomalicali, eno obilnejšo malico oz. kosilo pa bodo dobili za s seboj. V Ljubljano in nazaj bodo potovali skozi Kočevje. Po poti domov bodo lahko izstopili na relaciji Knežja Lipa-Brezovica-Predgrad-Stari trg. Ostale učence vozače prevzamejo starši pred šolo ali po dogovoru z razredniki v Kočevju oz. na Brezovici (za Koprivnik).

Cena programa KD je za učenca 3. triletja 6 evrov, za učenca 1.-6. r. pa 7 evrov (vodeni ogled, predstava, delavnica).

Učitelji spremljevalci so razredniki in koordinatorka KD.

35. slovenski knjižni sejem logo Marija Volf, koordinatorka KD