Na šoli smo, kot že tradicionalno vsak 3. teden v novembru, posvetili projektu »Tradicionalni slovenski zajtrk« (v nadaljevanju TSZ), ki ga promovira ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Na šoli smo del tedenskih dejavnosti posvetili ozaveščanju o prednostih lokalne oziroma slovenske hrane, razmisleku o naših prehranjevalnih navadah in o zmanjševanju količin odpadne hrane. Tematiko TSZ so razredniki vključevali v tedenski pouk, vključno s slikanjem tematskih slik, pogovori…
Za dogodek TSZ v petek, 21.11.2025 smo nabavili lokalno pridelano hrano (kruh, maslo, med, mleko in jabolka).
Na dan prireditve smo povabili predstavnico Andrejo Absec, svetovalko za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti na KGZS – Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto, Izpostava Črnomelj – Metlika. Učencem in zaposlenim je predstavila pomen lokalno pridelane hrane. Vsak učenec je prejel letak Čebelarske zveze Slovenije (https://www.czs.si/index.php), za domačo nalogo pa učenci izdelajo kratko obnovo letaka.
Dogodek je organizirala skupina za šolsko prehrano, v sodelovanju s Tajništvom in učiteljskim zborom; zahvala gre vsem, vključno z učenci naše šole…

Zahvaljujemo se tudi lokalnemu čebelarju Petru Žagarju, za donacijo domačega medu lokalnega porekla.