Tako kot vsako leto smo tudi otroci iz skupin Miške in Sovice obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk. Že ves teden smo se pripravljali na ta dan. Vsak je ustvaril svoj pogrinjek, ki je z barvami in domišljijo polepšal naše mize.

Ko je končno napočil petek, smo si pripravili pristen domač zajtrk. Na kruh smo namazali maslo in med ter si natočili skodelico mleka. Prav vse sestavine so bile lokalnega izvora, pridelane v naši bližnji okolici, kar je bila odlična priložnost za pogovor o pomenu lokalno pridelanih živilih.

»Mmmmm« kako slasten zajtrk je bil. Otroci so bili navdušeni nad medenim okusom in pravijo, da bi si takšen zajtrk želeli večkrat. Cilj Tradicionalnega slovenskega zajtrka je, da  nas spomnil, kako pomembno je čebelarstvo, kmetijstvo, zdrava prehrana, gibanje in čisto okolje.

Vir: VVE pri OŠ Stari trg ob Kolpi