Stari trg ob Kolpi 7, 8342 Stari trg ob Kolpitel: 07 30 55 102 / mob: 030 602 888 / E pošta: o-staritrg.nm@guest.arnes.si
 

“Jaz sem muzikant in nosim beli gvant”

 

 

Jaz sem muzikant, ki nosim beli gvant.

Mi smo muzikantje, ki nos’mo bele gvante.

Jaz znam igrati! Mi znamo igrati!

Na mojo harmoniko. Na naše harmonike:

Didle, didle, didle, didle, didle, didle, dum. (Lojze Slak)

 

V mesecu novembru imamo otroci iz VVE pri OŠ Stari trg ob Kolpi mesečno temo »Glasba in glasbila.« V ta namen smo v četrtek, 15. 11. 2018, v goste povabili g. Roka Simčiča, muzikanta iz ansambla Trio Breza.

Gospod Rok se nam je na kratko predstavil, s seboj pa prinesel 3 zanimive instrumente: harmoniko, klarinet in trobento. Vsak instrument je lepo opisal in predstavil, otroci pa smo ugotavljali kako nanj igramo, nato pa smo našteli še ostale instrumente katere poznamo. Pozorno smo poslušali različne zvoke, ki so prihajali iz instrumentov. Najbolj zanimiva nam je bila seveda harmonika, saj je bila največja, imela je največ tipk in dolg meh. Gospod Rok je najprej zaigral nekaj otroških pesmic ob katerih smo peli, nato pa smo ob poskočnih ritmih tudi zaplesali.

Ob koncu smo tudi mi njemu zapeli pesmico »Jaz sem muzikant,« katero smo se naučili v mesecu novembru.

Zahvaljujemo se gospodu Roku Simčiču za obisk, prijetno predstavitev in pestro dopoldne ob plesu, glasbi in smehu. Imeli smo se lepo, naj bo takšnih veselih dni še čim več.