Slovenska beseda leta 2019 je bila podnebje. Zagotovo pa bo letošnje leto zaznamovala beseda koronavirus in druge, ki so ji podobne, na primer koronabolniki, koronaukrepi, koronazakoni … Morda tudi koronašola?

In kako učenci doživljamo ti. koronašolo, v kateri poteka pouk na daljavo?

 

V koronašoli ni lepo, saj ni učiteljev, ki bi nam razložili snov. V koronašoli mi sploh ni všeč. Pogrešam učitelje in sošolce. Ne moremo se prosto gibati in obiskovati svojcev. Najbolj sem si zapomnil, da si moramo vsak dan zelo umivati in razkuževati roke. Novo mi je to, da moram sedaj več delati za šolo.

Lan A. Ržen

Vsako jutro vstanem ob 7. uri. Odpravim se v kuhinjo in pojem zajtrk, nato pa grem v svojo sobo. Prižgem računalnik in začnem delati naloge. Ko končam, pošljem svoje izdelke učiteljem in učiteljicam. Potem grem pomagat očetu pri različnih opravilih.

Doma mi je všeč in tudi reševanje nalog po takem načinu me ne moti, saj lahko končam prej. Ni pa mi všeč to, da se z nikomer ne smem družiti, in pogrešam sošolce.

Tian Kobe

Za šolo delam bolj težko, ker imamo trenutno samo en računalnik, saj se nam je drugi pokvaril. Z bratom Matejem tako delava na istem računalniku. Velikokrat nam nagaja internet, zato lažje delam naloge popoldne in zvečer, ko je povezava malo boljša. V koronašoli sem se naučil večje samostojnosti. Zelo pogrešam običajno šolo in učitelje, najbolj pa prijatelje.

Jan Črček

Dandanes smo vsi učenci doma zaradi novega virusa covid 19. Zaprti smo v hišah in čakamo, kdaj bo konec virusa. Cela zemlja je okužena s koronavirusom.

Rad bi, da bi minil ta virus in bi se lahko družil s prijatelji. Ko bo vse mimo, bom šel takoj v šolo, ker zelo pogrešam prijatelje. Pouk na daljavo mi ni všeč, ker smo vedno zaposleni z domačo nalogo.

Karnaprej imam v glavi, da bo danes ta dan, ko bo konec koronavirusa.

Tilen Majerle

V koronašoli delam večinoma samo nalogo. Naredim jo v zvezek in preko spletne strani. Pomagam tudi mlajši sestrici Tjaši, ki ne zna še tako dobro uporabljati spletnih strani kot jaz. Všeč mi je, da lahko dlje časa spim in si pogledam kakšen film ali pa igram kakšno družabno igro. Ni pa mi všeč, da se ne smemo družiti, zato zelo pogrešam prijatelje in sošolce, predvsem pa najboljše frendice. Privadila sem se, da ne smem preveč ven. Kljub temu se mi vsak dan zgodi veliko lepih stvari, kot so rolanje, guganje, skakanje na trampolinu, pohod z družino, tek …

Laura Perko

 

pripravila Marija Volf

Pouk na daljavo | III. osnovna šola Celje