Tretji mesec v letu smo v vrtcu začeli zimsko. Zima je namreč nasula še nekaj snega za rajanje in igro, ki smo ga z veseljem izkoristili.

V povezavi z mesečno temo pa smo bili skozi cel marec ustvarjalni.  Barvali, lepili, sestavljali in spoznavali smo različne materiale ter nekatere tudi sami nabrali v naravi. Slednje smo uporabili tudi za naravoslovni poskus. Izdelki, ki smo jih ustvarili krasijo naše skupne prostore in služijo kot dekoracija. Ustvarjalnosti pa nam ni manjkalo tudi pri pripravi darilc pozornosti ob dnevu žena, dnevu 40 mučenikov in ob materinskem dnevu.

Deležni smo bili obiska Katarine iz ZD Črnomelj. Skupaj smo obnovili in nadgradili spretnosti ščetkanja zob. Predstavila pa nam je tudi dejavnike preprečevanja poškodb. V njeni družbi smo zares uživali in se marsikaj naučili.

Veliko časa smo preživeli v naravi, ki se je skozi mesec vse bolj spreminjala in prebujala. Sonček nas je nežno božal, pokukali so prvi znanilci in ptički so vse glasneje naznanjali…

NA POLJU ROŽICE CVETO, NA DREVJU PA PTIČKI POJO,

Z NEBA NAM SVETI SONČEK ZLAT ŽE PRIŠLA JE K NAM POMLAD.

 Vsi smo se je zelo razveselili.

Ker pa nam v tem prehodnem obdobju še vedno kar nekaj težav povzročajo virusi in bakterije, smo na 2. oddelčni roditeljski sestanek povabili pediatrinjo dr. med. Matejo Predalič, ki nam je nazorno predstavila in opisala najpogostejša otroška obolenja. Potrpežljivo pa je odgovarjala tudi na vprašanja staršev.

V marcu smo zaključili tudi z akcijo zbiranja zamaškov za društvo Vesele nogice, v kateri smo skupaj zbrali 9 kg. Hvala vsem, ki ste bili dobrodelni.

Ob koncu meseca je novo podobo dobilo tudi vrtčevsko dvorišče, saj je na njem postavljena čisto nova previsna gugalnica. Nismo je še preizkusili, bomo jo pa z veseljem in navdušenjem uporabljali v prihodnjih mesecih in letih.

Vir: VVE