V prazničnem decembru, zdaj že preteklega leta 2018, smo učenci 7., 8. in 9. razreda Osnovne šole Stari trg ob Kolpi: Lidija, Alen, Erik, Andraž in Neja, skupaj z razredničarko Andrejo Rade, pripravili novoletni srečelov, s pomočjo katerega, vsako leto zbiramo sredstva, ki so nam v pomoč pri izvedbi določenih dejavnosti v šolskem letu. Ob koncu novembra smo tako poslali prošnje bližnjim, majhnim in velikim podjetnikom, v želji, da nam dostavijo svoje proizvode za srečelov, ali pa nakažejo denarna sredstva na račun. Predmete, ki smo jih tako dobili, smo pripravili za srečelov. Učenci sami pa so v okviru predmeta kemije, pripravili dišeče sveče, in jih tudi ponudili, v zameno za kakšen »evrček«.

Pripravljene srečke in svečke, smo tako ponujali v zameno za prostovoljne prispevke vsem obiskovalcem novoletne prireditve, ob Dnevu samostojnosti in enotnosti, 21.12.2018, ki je potekala v popoldanskem času na naši šoli, tik preden je v šolo prispel tudi Božiček. Srečke so hitro pošle.

Zahvaljujemo se vsem, ki so darovali sredstva bodisi v materialni bodisi v denarni obliki, kakor tudi tistim, ki so kupili srečko, ali nam kakorkoli drugače pomagali.

Naši donatorji so bili:

UNIOR kovaška industrija d.d., KRAJEVNA SKUPNOST STARI TRG OB KOLPI,  ANA proizvodnja in storitve d.o.o.,   TINE&CO. podjetje za turizem, šport in rekreacijo Radenci ob Kolpi d.o.o., ŠTERK d.o.o., KZ METLIKA d.o.o.,  GOZDARSKE STORITVE KASTELEC LEON s.p.,   LEKARNA VRŠČAJ, LOVSKA DRUŽINA PREDGRAD,      KRKA tovarna zdravil d.d.,   AGRARNA SKUPNOST PAKA, JELENJA VAS, PREDGRAD, ATAJA založba d.o.o..

 

HVALA.